Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Trend: termijnprijzen lopen op

Het is van alle dag: voerprijzen beïnvloeden uw resultaat het meest, naast uiteraard de eierprijzen. Vaak wordt geknokt om een goed contract te realiseren in de verkoop van eieren, maar bewaakt u ook uw kostprijs?

Voerprijzen

Bij Maatman weten we net als u, dat de kostprijs voor 70% wordt bepaald door de kostprijs van het voer. Dus wat er per dag aan voer in gaat tegen de 100 kg prijs, bepaalt heel sterk de bruto voerwinst.

Daarom houden we dat heel goed in de gaten. Als u op de onderstaande link klikt ziet u een overzicht -met datum- en de door ons uitgerekende gemiddelde voerprijs per kwartaal, en een gemiddelde daarvan. Ook berekenen we -aanname € 1,00 plus- de gemiddelde afwijking van de non-GMO variant ten opzicht van de LEI prijs F1.

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!

Check de veranderingen van de laatste weken: hier overzicht 23-3-2018 en eronder die van 1 juni 2018!

De voerprijzen bewegen op basis van grondstoffen behoorlijk omhoog; sinds eind maart zien we dus een stijging van 77 eurocent per 100 kg mengvoeders voor de gemiddelde periode. Vooral de korte termijn prijzen staan onder druk en daarmee zien we verschillen in de markt toenemen; heeft u voorkoop gekocht in september vorig jaar dan betaalt u behoorlijk minder dan de bedrijven met dagprijzen. De vraag blijft natuurlijk of de periode voor ons, behoorlijke prijsdalingen laten zien.

Hou de pagina in de gaten!