Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Ontwikkelingen voerprijs!

Het is van alle dag: voerprijzen beïnvloeden uw resultaat het meest, naast uiteraard de eierprijzen. Vaak wordt geknokt om een goed contract te realiseren in de verkoop van eieren, maar bewaakt u ook uw kostprijs?

Voerprijzen

Bij Maatman weten we net als u, dat de kostprijs voor 70% wordt bepaald door de kostprijs van het voer. Dus wat er per dag aan voer in gaat tegen de 100 kg prijs, bepaalt heel sterk de bruto voerwinst.

Daarom houden we dat heel goed in de gaten. Als u op de onderstaande link klikt ziet u een overzicht -met datum- en de door ons uitgerekende gemiddelde voerprijs per kwartaal, en een gemiddelde daarvan. Ook berekenen we -aanname € 1,00 plus- de gemiddelde afwijking van de non-GMO variant ten opzicht van de LEI prijs F1.

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!

Check de veranderingen van de laatste weken: hier overzicht  van 1 juni 2018 en van 1 oktober.

Dilemma: De droogte in onze regio wordt ‘misbruikt’ om prijzen onder druk [hoger] te krijgen. Voerleveranciers voeren de druk op om te beslissen op dure voorkoop offertes. De historie leert ons om te wachten tot september. Wat is wijsheid? Is het inderdaad zo dat we een veel hogere voerprijs moeten verwachten? Tarwe zal wellicht duurder zijn maar berichten over voldoende aanbod mais blijven opduiken. Dus minder tarwe in het voer en meer mais.

Onderstaande berekening laat zien dat dagprijzen [zie LEI] op dit moment beter uitpakken dan voorkoop;

Hou de pagina in de gaten!