Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Ontwikkelingen voerprijs!

Het is van alle dag: voerprijzen beïnvloeden uw resultaat het meest, naast uiteraard de eierprijzen. Vaak wordt geknokt om een goed contract te realiseren in de verkoop van eieren, maar bewaakt u ook uw kostprijs?

Voerprijzen

Bij Maatman weten we net als u, dat de kostprijs voor 70% wordt bepaald door de kostprijs van het voer. Dus wat er per dag aan voer in gaat tegen de 100 kg prijs, bepaalt heel sterk de bruto voerwinst.

Daarom houden we dat heel goed in de gaten. Als u op de onderstaande link klikt ziet u een overzicht -met datum- en de door ons uitgerekende gemiddelde voerprijs per kwartaal, en een gemiddelde daarvan. Ook berekenen we -aanname € 0,75 plus- de gemiddelde afwijking van de non-GMO variant ten opzicht van de LEI prijs F1.

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!

 

Op 27 mei hebben we wederom een berekening gemaakt; die komt op een gemiddelde van € 23,40 voor deze periode, dus zo’n 7 eurocent hoger dan bovenstaande berekening: oorzaak daarvan zijn duurdere Soja en wisselingen [kleine schommelingen] in mais en tarwe.

Grote vraag is natuurlijk hoe oogstverwachtingen granen de prijs de komende maanden gaan beinvloeden. Traditioneel zijn de maanden augustus en september ‘koopmaanden’ voor voorkoopcontracten.