Biologische leghennen

Biologische eieren vormen sinds jaar en dag een belangrijk deel van de eierconsumptie in Nederland. De productie van biologische eieren komt van zo’n 8% van het aantal geplaatste kippen in de Nederlandse markt.

Als Maatman zijn we natuurlijk ook actief in de opfok van biologische leghennen. We zijn door SKAL erkend als leverancier van biologische leghennen en hebben twee prachtige biologische opfokbedrijven. Daarnaast werken we andere biologische opfokbedrijven samen om de planning af te stemmen op uw wensen.

Voor de biologische productie worden zowel witte als bruine hennen opgefokt. Het hangt af van de voorkeur van de leghennenhouder welke kleur wordt opgefokt. Voor de raskeuze kijken we naar robuustheid en de productie van mooie eieren; voor bruine eieren valt de raskeuze meestal op de Brown Nick van H&N omdat die hen prima in de veren blijft en een prachtig bruin ei produceert. Aan de witte zijde legt een Dekalb Wit hen courante eieren.

Neem contact op met onze planning om te zien wanneer we u het best kunnen voorzien van uw biologische hen; uiteraard met de no nonsense aanpak en scherp geprijsd. De naadloze aansluiting van opfok naar leg garandeert een top productie. 

Biologische hennen komen waar mogelijk uit biologische ouderdieren. Wij organiseren de biologische kuikens en zorgen voor een ontheffing indien er geen biologische kuikens zijn. Vervolgens fokken we ze op tot sterke leghennen. Tijdens de opfok zijn we geheel transparant en we verwelkomen u graag.

Ook voor een bio-hen moet u bij Maatman zijn. Betrouwbaar, no nonsense en helder!

 

Maatman is een goed alternatief:

Wellicht investeert u al jaren in biologische hennen en worden deze al vele jaren door dezelfde partij geleverd. Ook dan is het goed te beseffen dat er een alternatief beschikbaar is dat erg interessant voor u kan zijn. Maatman combineert een aantal eigen biologische opfokbedrijven met een slim netwerk van opfokkers zodat er altijd een goede timing te realiseren is voor u. De eigen opfokpartners hebben mooie bedrijven in Hollandscheveld en in Epe.  We plaatsen daar met veel plezier de kuikens die opgroeien tot uw biologische hen. En past het een keer niet dan ruilen we een capaciteit uit met een select aantal collega opfokkers. Zo is het altijd in volledige transparantie dat we met u samen bepalen waar de hennen worden opgefokt en tevens wat uw investering zal zijn.

Transparantie opnieuw uitgevonden:

De biologische markt is transparant ondanks het feit dat binnen Europa verschillende richtlijnen gelden voor de biologische opfok. Onze bedrijven zijn SKAL gecertificeerd en voldoen ook aan KAT-regels. Daarmee is uw eierhandelaar blij met eieren die niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten biologisch met KAT-erkenning afgezet kunnen worden.

Wij begrijpen uw wens om tevoren te weten hoe uw hen wordt opgefokt en tegen welke investering. Daar spelen we middels ons pakket aan mogelijkheden op in door een prijs neer te leggen die compleet is, geleverd op uw bedrijf. Benieuwd hoe dat gaat? Neem vrijblijvend contact op met Maatman Opfok BV via info@maatmanpluimvee.nl en of ons telefoonnummer 0561-688361.