Biologische leghennen

Biologische eieren vormen sinds jaar en dag een belangrijk deel van de eierconsumptie in Nederland. De productie van biologische eieren komt van zo’n 8% van het aantal geplaatste kippen in de Nederlandse markt.

Als Maatman zijn we natuurlijk ook actief in de opfok van biologische leghennen. We zijn door SKAL erkend als leverancier van biologische leghennen en hebben twee prachtige biologische opfokbedrijven. Daarnaast werken we andere biologische opfokbedrijven samen om de planning af te stemmen op uw wensen.

Voor de biologische productie worden zowel witte als bruine hennen opgefokt. Het hangt af van de voorkeur van de leghennenhouder welke kleur wordt opgefokt. Voor de raskeuze kijken we naar robuustheid en de productie van mooie eieren; voor bruine eieren valt de raskeuze meestal op de Brown Nick van H&N omdat die hen prima in de veren blijft en een prachtig bruin ei produceert. Aan de witte zijde legt een Dekalb Wit hen courante eieren.

Neem contact op met onze planning om te zien wanneer we u het best kunnen voorzien van uw biologische hen; uiteraard met de no nonsense aanpak en scherp geprijsd. De naadloze aansluiting van opfok naar leg garandeert een top productie. 

Biologische hennen komen waar mogelijk uit biologische ouderdieren. Wij organiseren de biologische kuikens en zorgen voor een ontheffing indien er geen biologische kuikens zijn. Vervolgens fokken we ze op tot sterke leghennen. Tijdens de opfok zijn we geheel transparant en we verwelkomen u graag.

Ook voor een bio-hen moet u bij Maatman zijn. Betrouwbaar, no nonsense en helder!