Kiezen soort niet eenvoudig: Maatman helpt

Als Maatman hebben we bewust gekozen om ras-onafhankelijk te zijn in de markt. Wij denken dat het essentieel is omdat een ras nooit meerdere jaren een topper kan zijn. We zien met rassen plussen minnen die over een langere tijd verschillen: wat een absolute topper was 3 jaar geleden is misschien een middenmoter op dit moment.

Het is daarom dat we ècht een ras-onafhankelijk advies kunnen geven.
We kiezen ook alleen voor het beste product omdat wij zonder beperking de keuze hebben uit het beste wat de markt biedt. Uit gerenommeerde broederijen, die meestal eigendom zijn van fokkerij-organisaties halen we de beste kuikens en we plaatsen ze met maximale aandacht op één van de 20 opfokbedrijven die aan ons zijn gebonden.

Al onze collega’s bieden slechts één ras in een witte of bruine uitvoering; wij kiezen op basis van argumenten die we samen met een klant bepalen, de kip die het beste past.

De meest gangbare rassen op dit moment in de Nederlandse markt [in willekeurige volgorde]

Wit: Dekalb Wit, LSL Classic, H&N SuperNick,  Novogen White, LSL Lite, H&N NickChick.

Bruin: H&N Brown Nick, Lohmann Brown Classic, andere bruine rassen.

Onze ervaring leert dat op dit moment meer dan de helft van de hennen in Nederland een witte kleur hebben en witte eieren produceren; dit prijsgestuurde fenomeen, is wat op zijn retour waardoor financieel gezien, weer voor een bruine hen gekozen kan worden, maar er blijven natuurlijk ook verschillen op basis van gedrag en prestatie. De introductie van BLK-keurmerken zorgt ook voor meer zowel bruine als witte hennen op één erf.
Simpele keuze?

Nee, het is niet eenvoudig, zeker niet als u omwille van een BLK ster zowel wit als bruin wilt opzetten. Wij zijn er van overtuigd dat het dan zinvol is om per kleur de meest uitgekiende raskeuze te hebben en geen beperkte en min of meer gestuurde keuze zoals bij collega’s Blijf zelf aan het stuur en praat met ons over een onafhankelijk advies!

Dat is een unieke kracht van Maatman. Onafhankelijk slim advies.