Ons Bedrijf

Maatman B.V. is gevestigd in het Friese Oldeholtpade. In deze plaats hebben we onze hoofdvestiging en vanuit deze locatie organiseren wij alle activiteiten in het bedrijf. We zijn trots op ons bedrijf en willen u graag alle onderdelen van het bedrijf voorstellen. In het sub-menu kunt u de geschiedenis van dit familiebedrijf nalezen.

Onze activiteiten zijn allemaal geformeerd rond onze opfokactiviteiten voor de pluimveemarkt in Nederland [en daarbuiten]. Onze hoofdactiviteit is deze opfok van jonge hennen op eigen en op contract-opfokbedrijven. Onze doelgroep is de markt voor leghennen in Nederland, België en Duitsland.

Naast deze activiteiten hebben we deels vanuit onze historie de volgende functies in het bedrijf:

  • enkele legbedrijven waar we consumptie-eieren produceren.
  • een pakstation erkening voor de verwerking van consumptie-eieren
  • een winkel voor de verkoop van eieren en jonge hennen[hobby]

De hoofdactiviteit van het opfokken van jonge leghennen is gericht op de markt voor leghennen. Deze pluimveeketen is als volgt opgebouwd:

  1. Fokbedrijf en overgrootouderdieren en grootouderdieren
  2. Vermeerderingsbedrijven met moederdieren
  3. Broederijen die broedeieren verzamelen en broeden tot eendagskuikens
  4. Opfokbedrijven voor leghennen
  5. Legbedrijven

Maatman B.V. is met de opfokactiviteiten gericht op stap 3 tot en met 5 in deze kolom. De wereld kent slechts nog twee/drie grote fokbedrijven die elk wereldwijd vertegenwoordigd zijn en de markt beleveren met fokproducten. Een deel van deze rassen is geschikt voor de markt die wij bedienen. Bij rassen leest u meer over de merken/rassen die wij leveren.

De hoofdactiviteiten zijn dus in de menustructuur vermeld: hennen voor de professionele pluimveehouders, eieren voor consument en restaurants etc. en hobbykippen.

Met een knipoog, hier 20 seconden beeld over het bedrijf: