Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Ontwikkelingen voerprijs!

Het is van alle dag: voerprijzen beïnvloeden uw resultaat het meest, naast uiteraard de eierprijzen. Vaak wordt geknokt om een goed contract te realiseren in de verkoop van eieren, maar bewaakt u ook uw kostprijs?

Voerprijzen

Bij Maatman weten we net als u, dat de kostprijs voor 70% wordt bepaald door de kostprijs van het voer. Dus wat er per dag aan voer in gaat tegen de 100 kg prijs, bepaalt heel sterk de bruto voerwinst.

Daarom houden we dat heel goed in de gaten. Als u op de onderstaande link klikt ziet u een overzicht -met datum- en de door ons uitgerekende gemiddelde voerprijs per kwartaal, en een gemiddelde daarvan. Ook berekenen we -aanname € 0,75 plus- de gemiddelde afwijking van de non-GMO variant ten opzicht van de LEI prijs F1.

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!

 

De zelfberekende voerprijs zit dus 2,80 euro onder de LEI op dit moment; dit betekent dat de LEI sterk moet gaan zakken de komende maanden.

Wat lees ik hierboven? Dat u volgens ons eigen rekenmodel voor rond € 24,10 tot begin 2020  Fase 1 NonGMO kunt inkopen. Met name Mais, Tarwe en Soja staan lager genoteerd dan enkele weken geleden.