Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Voerprijzen blijven aanhoudend op hoog niveau

Sinds begin dit jaar hebben we telkens gezien dat de termijnprijzen van voergrondstoffen stijgen. Eerst stegen ze vooral dit voorjaar maar inmiddels hebben we gezien dat de termijnen die 3 of 6 maanden verder weg liggen ook flink zijn gestegen. De normaal lagere prijzen voor de nieuwe oogst zijn flink hoger dan in de zomer van 2020. De dagprijzen zien we terug in de LEI die inmiddels voor de eerste fase € 32,40 noteert [non GMO dus]. Voerfabrieken klagen dat de non GMO grondstoffen ontzetten in prijs zijn gestegen als gevolg van een slechte beschikbaarheid. Check dus of uw eieren wellicht met gewoon GMO voer geproduceerd kunnen worden; als het scharreleieren zijn dan is het bijna altijd VLOG/non GMO voor de Duitse markt; omdat die eierprijzen het laagst zijn, is het betalen van een dikke voerprijs niet lonend. Meer leegstand zal wellicht de scharrelprijs wat opdrijven.

De tabel ziet er nu zo uit: [en ter vergelijking de tabel van 16-8 jl laten staan]

 

 

Hier staat dus dat we verwachten dat u legvoer kunt vastleggen voor € 30,59 non GMO tot en met het tweede kwartaal van 2022. Dit is wederom een stijging t.o.v. ons vorige overzicht met 30 eurocent en met die van de derde week juli met zo’n 40 eurocent/100 kg.

Hierbij wel uitdrukkelijk vermeld dat voerfabrieken klagen over de beschikbaarheid van non GMO grondstoffen. Het lijkt dat toeslagen non GMO stijgen, maar check dat vooral met uw leverancier.

 

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!