Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Grondstoffen pluimveevoeders stabiel

De laatste 6 weken hebben we een vrij stabiele notering gezien voor Soja en Mais. Tarwe laat nu voor het eerst een daling zien waardoor we een voerprijs kunnen calculeren voor GMO voer dat onder 24 euro ligt voor termijnaankopen. Nu dus een jaar in voren kopen kan voor GMO-voer onder 24 euro voor Fase 1. Voor non GMO zou ik op dit moment een kleine euro extra tellen, dus net onder 25 euro.

Dit is slechts 30 eurocent per 100 kg lager dan onze calculaties in juni gemaakt. Daarmee blijft de prijs op dit moment boven de in augustus tm oktober 2019 afgesproken prijzen. De vraag natuurlijk is, gaat deze prijs de komende weken nog verder zakken? De markt is anders dan het vorige jaar, toen kochten we in augustus / september goedkoper in, net boven 23,50 Euro.

 

Voerprijzen

Met een Lei-notering van 26,50 Euro in juni is de prijs van het berekende model zo’n € 24,57 voor de non GMO versie, m.a.w. een kleine 2 euro onder LEI. Die LEI -die altijd achterloopt- zal dus nog wel wat zakken. Wat te doen?

Ten opzichte van juni zakken we nu dus 30 eurocent. Je zou verwachten dat die daling nog doorzet en wederom een goed aankoopmoment ontstaat in augustus of september.

Hieronder dus de jongste berekening van 27 juli 2020 en eronder de oudere van juni. Let de komende weken goed op!

IDeze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!