Voerprijzen grootste bepaler van uw voerwinst

Ontwikkelingen voerprijs!

Het is van alle dag: voerprijzen beïnvloeden uw resultaat het meest, naast uiteraard de eierprijzen. Vaak wordt geknokt om een goed contract te realiseren in de verkoop van eieren, maar bewaakt u ook uw kostprijs?

Voerprijzen

Bij Maatman weten we net als u, dat de kostprijs voor 70% wordt bepaald door de kostprijs van het voer. Dus wat er per dag aan voer in gaat tegen de 100 kg prijs, bepaalt heel sterk de bruto voerwinst.

Daarom houden we dat heel goed in de gaten. Hieronder ziet u een overzicht -met datum- en de door ons uitgerekende gemiddelde voerprijs per kwartaal, en een gemiddelde daarvan. Ook berekenen we -aanname € 0,75 plus- de gemiddelde afwijking van de non-GMO variant ten opzicht van de LEI prijs F1.

Deze pagina en de tabel, worden regelmatig voorzien van een update!

 

In de aanloop naar nieuwe oogst zijn prijzen aangetrokken. Hoewel tarwe redelijk blijft geprijsd zien we mais naar bedragen > 20,00 euro stijgen en de eiwitten zouden lager mogen.

Dit betekent nu kopen en vastleggen voor een jaar zou rond € 24,50 tot € 25,00 kunnen voor NON GMO denken wij. De grote vraag is natuurlijk wat nieuwe oogsten doen met deze marktprijzen. Traditioneel is kopen in de periode september / oktober een goede. We wachten af hoe het dit jaar uitpakt.